Avokádový šalát s kvakou a pomarančom obsahuje v jednej porcii: 156 kcai (640 kJ), 3 g bielkovín, 14 g sacharidov, 12 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 0 mg cholesterolu, 7 g vlákniny, 57 mg sodika
Suroviny na avokádový šalát s kvakou a pomarančom ( rozpočet na 6 porcií):
3 lyžice olivového oleja,1 lyžica čerstvo vytlačenej limetovej šťavy,1 roztlačený strúčik cesnaku, 1 1/2 lyžičky bieleho vínneho octu, 1/4 lyžičky mletej rasce, 1/8 lyžičky soli, štipka čili korenia, 240 g mexickej kvaky, ošúpanej a pokrájanej na kúsky, 2 ošúpané pomaranče, rozdelené na mesiačiky, 1 avokádo, ošúpané, vykôstkované a pokrájané na kúsky, 1/2 menšej červenej cibule, pokrájanej na tenké plátky, 8 šálok potrhaného rímskeho šalátu
Postup:
V malej miske vyšľaháme olej s limetovou šťa¬vou, cesnakom, vínnym octom, rascou, soľou a čili korením. Vo veľkej mise zmiešame mexickú kvaku s kúskami pomaranča, avokáda a cibuľou. Prelejeme dressingom a uložíme do chladničky na 15 minút. Podávame na výstelke z rímskeho šalátu.