Baklava s vlašskými orechmi

Doba prípravy 60 minútEnergia: 23 kcal.Náročnosť

1 porcia: 960 kJ / 23 kcal

Baklava s vlašskými orechmi – suroviny:

2 balíčky lístkového cesta, cukrový sirup (1 lyžica citrónovej šťavy, 350 g kryštálového cukru, 350 ml vody, 1 lyžica medu), 250 g masla, 350 g očistených na hrubo pomletých mandlí a orechov, 120 g práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 1 lyžička škorice

Baklava s vlašskými orechmi
Obrázok od Baklava7_de z Pixabay

Postup:

Najskôr uvaríme sirup, ktorý necháme vychladnúť. Potom si pripravíme plnku – hrubo postrúhané orechy a mandle opečieme na masle, pridáme cukor a škoricu a premiešame. Lístkové cesto rozdelíme na osem častí a rozvaľkáme na tenké plátky. Rozvaľkané plátky potrieme maslom a orechovou zmesou, poukladáme ich na seba.

Mohlo by vás zaujímať

Baklava

Libanonská baklava

60 minútEnergia: 23 kcal.Libanonská baklava – suroviny: Na filo cesto (štrúdľové): 1/4 hrnčeka vody, 1 hrnček múky (250 g), 4 lyžice olivového oleja, 1/4 lyžičky soli Na… Čítaj ďaľej

Potom takto pripravené cesto zrolujeme do závinu, vytvoríme tvar slimáka a dáme na dobre vymastený plech. Upečieme. Vychladnutú baklavu polejeme sirupom a posypeme orechami. Baklava s vlašskými orechmi je vhodná ku káve.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach