30 minútEnergia: 480 kcal.
Suroviny (rozpočet pre 8 osôb):
400 g nízkotučného tvarohu, 350 g syra mascarpone, 3 PL hnedého rumu, 80 g cukru, 8 PL kávy espreso, 2 PL Kahlua (alebo iného likéru), 150 g piškót, 4 nakrájané banány, 2 PL kakaového prášku
Postup:
Zmiešajte tvaroh, mascarpone, rum a polovicu cukru. Zvyšok cukru pridajte do horúceho espresa. Potom pridajte likér a nechajte vychladnúť. Namočte piškóty do zmesi kávy s likérom. Do hlbokého plechu na pečenie uložte vrstvu piškót a naneste vrstvu krému. Na ňu rozložte nakrájané banány. Postup zopakujte, vrchnú vrstvu krému posypte kakaovým práškom. Uložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc.