Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

Doba prípravy 60 minútEnergia: 365 kcal.Náročnosť

Lahodný banánový chlebíček poteší sladkou rumovo-karamelovou polevou.

Suroviny na Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou ( vystačí na asi 12 porci ):

Banánový chlebíček

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 g cukru
  • štipka soli
  • ½ KL mletej škorice
  • 200 g rozpusteného masla
  • 3 banány
  • 2 vajcia
  • 50 g nasekaných vlašských orechov

Na polevu:

  • 200 g práškového cukru
  • 50 ml vody
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 1 ½ PL tmavého rumu

Ešte potrebujeme:

  • formu na biskupský chlebíček
  • (30 × 11 cm)

Postup:

1.Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a škoricou. Pridáme maslo, roztlačené banány, vajcia a orechy a vymiešame vareškou dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 60 minút
  • Doba pečenia: asi 55 – 60 minút

2.Banánový chlebíček necháme vychladnúť a odoberieme ho z formy.

3. Na prípravu polevy na panvici privedieme do varu cukor s vodou a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Opatrne prilejeme smotanu s rumom a krátko povaríme. Odstavíme a necháme asi 30 minút chladnúť. Potom polevu natrieme na povrch chlebíčka.

Mohlo by vás zaujímať

Banánový chlieb

50 minútSuroviny na banánový chlieb: 4 banány (rozpučené), 1 polievková lyžica roztopeného kokosového oleja, 1/3 šálky agáve sirupu, 1 polievková lyžica chia semienok zmiešaná s 3 polievkovými… Čítaj ďaľej

TIP:

Povrch chlebíčka môžeme posypať vlašskými orechmi.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1451 kJ / 365 kcal1239 kJ / 296 kcal
Tuky20 g17 g
Sacharidy22 g19 g
Bielkoviny3,7 g3,2 g

Zdroj: Dr.Oetker


Sledujte nás aj na sociálnych sieťach