Bažant na poľovnícky spôsob

Doba prípravy 90 minútEnergia: 659 kcal.Náročnosť

Bažant na poľovnícky spôsob – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

1 mladý bažant (1 kg), 1 lyžička soli, ½ lyžičky korenia, 100 g anglickej slaniny, 2 lyžice oleja, 1/8 l bieleho vína, 1/8 l vývaru (z masoxu), 250 g čerstvých húb, 4 lyžice masla, 150 g malých cibuliek, 1 lyžička majzeny, 4 lyžice smotany, bobuľové ovocie

Postup:

Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a zviažeme. Zahrejeme olej v panvici na strednú teplotu, bažanta opečieme do hneda, dáme piecť s vývarom a vínom pri nízkej teplote. Očistíme huby, pokrájame na malé kúsky, 2 lyžice masla speníme a huby 4 minúty mierne restujeme. Ošúpeme cibuľky a opečieme na 2 lyžiciach masla do zlatista. Bažanta vyberieme, upravíme a prikryjeme. Majzenu rozmiešame so smotanou a dáme skypieť so šťavou z výpeku. Huby a cibuľu zohrejeme v omáčke, dochutíme a ozdobíme bobuľovým ovocím. Bažant na poľovnícky spôsob je hotový. Môžeme ho podávať.

Mohlo by vás zaujímať

Divoký guláš s hubami

90 minútDivoký guláš s hubami máme doma dari všetci. Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Suroviny na divoký guláš… Čítaj ďaľej

1 porcia obsahuje: 2758 joulov/659 kalórií

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach