Suroviny na bazový sirup:
1 l bobúľ bazy čiernej, 400 g cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, konzervačný prípravok
Postup:
Bobuľky bazy roztlačíme a necháme do rána stáť. Vzniknutú šťavu scedíme. Na 1 l šťavy pridáme 400 g cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, konzervačný prípravok a uvaríme do zhustnutia. Hotový sirup nalejeme do fliaš a sterilizujeme.
Mohlo by vás zaujímať
Ovocný sirup
Cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia je výborným pomocníkom pri príprave rozličných ovocných sirupov. Zabezpečí, že sirup bude mať bohatú a plnú chuť bez použitia konzervačných látok, farbív alebo aróm. Vďaka šetrnému spôsobu varenia si výsledný produkt zachováva prirodzenú farbu ovocia a bohatstvo vitamínov. Pri vymýšľaní vlastných receptov možno bez obáv popustiť uzdu fantázii, keďže jednotlivé druhy ovocia a dokonca aj zeleniny možno kombinovať a vylepšovať pridaním korenín, prírodných esencií a byliniek. Samotná príprava sirupu je jednoduchá. Ovocie, alebo iné plody, napríklad šípky, či plody bazy čiernej, sa pár minút varia s vodou a po vychladnutí sa zmieša s cukrom na prípravu sirupu. Odstátu zmes je potom potrebné už len vylisovať cez sitko a pred naplnením do fliaš ešte raz krátko povariť.