Bobáľky

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Suroviny na bobáľky:

Cesto: 500 g polohrubej múky, asi 150 ml vlažného mlieka, 10 g droždia, 1 vajíčko, 1 polievková lyžica kryštálového cukru, medzi prsty soli

Nálev: 150 g zomletého maku, 100 g práškového cukru, 100 ml vlažného mlieka

Postup:

Múku v mise premiešame s cukrom a soľou. Rozmrvíme do nej droždie a premiešame. Pridáme mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Potom urobíme z cesta guličky, ktoré poukladáme na papierom vyložený plech. Upečieme ich pri 180°C asi 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

makové hviezdičky

Krehké ovocné makové hviezdičky

35 minútSuroviny na ovocné makové hviezdičky (vystačí na asi 30 kúskov): Na cesto: 250 g hladkej múky, 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva, 125 g cukru,… Čítaj ďaľej

Vyberieme z rúry a hneď dávame dole z plechu do veľkej misy vychladnúť. Rozdelíme do misiek, kde ich polejeme mliekom, aby zmäkli a potom ich posypeme zmesou z maku a cukru.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach