Bohatý syrový toast so špenátom

Doba prípravy 15 minútEnergia: 385 kcal.Náročnosť

Suroviny na bohatý syrový toast so špenátom (rozpočet na 4 krajce):

500 g mladého špenátu, 250 g šampiňónov, 2 lyžice masla, 4 hrianky alebo bagety, soľ a mleté čierne korenie, 4 plátky šunky (100 g), 4 plátky goudy (125 g) mletá červená paprika

Postup:

Špenát preberieme a prepláchneme. Krátko povaríme v 3 l vriacej vody, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Prebytočnú vodu z neho opatrne povytláčame. Huby očistíme a pokrájame na plátky a na rozpálenom masle krátko opečieme. Preložíme na cedidlo, osolíme, okoreníme a necháme odkvapkať. Vykvapkanú šťavu a nakrájaný špenát pridáme do tuku, premiešame a napokon dochutíme. Hrianky alebo bagety opečieme, obložíme šunkou, špenátom, hubami a syrom. Vložíme do rúry, prípadne na gril, a zapečieme. Pred podávaním syrový toast so špenátom poprášime mletou červenou paprikou.

Foto: www.shutterstock.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach