Suroviny na bravčové medailóny na grile:
800 g bravčových rezňov z karé, 1 malá lyžička soli, olej na pečenie rezňov, 100 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 2-3 lyžičky Ajvaru pikant
Postup:
Maslo vymiešame mixérom do peny. Pridáme soľ, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a Ajvar pikant. Všetko dobre zmiešame, prikryjeme hliníkovou fóliou a necháme odstáť na izbovej teplote asi jednu hodinu. Bravčové karé nakrájame na rezne a posypeme soľou. Zohriatu mriežku grilu natrieme olejom a položíme na ňu pripravené rezne. Počas pečenia rezne potierajte olejom a pečte ich z každej strany 4-5 minút. Nakoniec na každý rezeň položíme lyžičku pripraveného masla s Ajvarom pikant. Bravčové medailóny na grile podávame s hlávkovým šalátom.
Malá rada:
Zvyšnú zmes s maslom môžete skladovať na chladnom mieste niekoľko dní.