Bravčové medailóny na grile

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na bravčové medailóny na grile:

800 g bravčových rezňov z karé, 1 malá lyžička soli, olej na pečenie rezňov, 100 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 2-3  lyžičky Ajvaru pikant

Bravčové medailóny na grile
https://stock.adobe.com

Postup:

Maslo vymiešame mixérom do peny. Pridáme soľ, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a Ajvar pikant. Všetko dobre zmiešame, prikryjeme hliníkovou fóliou a necháme odstáť na izbovej teplote asi jednu hodinu. Bravčové karé nakrájame na rezne a posypeme soľou. Zohriatu mriežku grilu natrieme olejom a položíme na ňu pripravené rezne. Počas pečenia rezne potierajte olejom a pečte ich z každej strany 4-5 minút. Nakoniec na každý rezeň položíme lyžičku pripraveného masla s Ajvarom pikant. Bravčové medailóny na grile podávame s hlávkovým šalátom.

Malá rada:

Zvyšnú zmes s maslom môžete skladovať na chladnom mieste niekoľko dní.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach