Bravčové rezne plnené kuracou pečeňou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na bravčové rezne plnené kuracou pečeňou:

1 kg bravčového stehna, 200 g kuracej pečene, 80 g oleja, 60 g masla, hladká múka, zeleninový vývar, grilovacie korenie, vegeta, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

Kuraciu pečeň pokrájame na rezance, podusíme na masle, okoreníme. Hotovú pečeň osolíme. Z bravčového stehna nakrájame 12 rezňov, rozklepeme, osolíme, posypeme vegetou. Na polovicu rezňa dáme udusenú pečeň, v polovici preložíme, okraje sklepeme a upevníme špáradlami.

Mohlo by vás zaujímať

Holandský rezeň

40 minútHoci podľa mena z Holandska, je to naša klasika Mnohí si ho pamätajú zo školských jedální, kde patril k hitom. Do našich kuchýň pritom prišiel… Čítaj ďaľej

Rezne poprášime múkou, poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom a dusíme v rúre prikryté alobalom. Ku koncu pečenia alobal odložíme, mäso posypeme grilovacím korením a dopečieme dočervena. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a zeleninovým šalátom. K tomuto druhu mäsa sa výborne hodia mladé vína.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach