Bryndzové vyprážané guličky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Bryndzové vyprážané guličky sú výborné k vínku alebo aj k pivku.

Suroviny na bryndzové vyprážané guličky:

250 g uvarených zemiakov, 160 g bryndze, 40 g strúhaného parmezánu, 2 PL hladkej múky, 1 vajíčko, soľ a korenie

Bryndzové vyprážané guličky

Postup:

Uvarené zemiaky postrúhame na jemno do väčšej misy, pridáme bryndzu, múku, vajíčko, parmezán, soľ a korenie a vypracujeme cesto. Z cesta vypracujeme valec a z valca odrežeme kúsky, z ktorých formujeme guľky. Tieto potom vyprážame v rastlinnom oleji do zlatista. Podávame napríklad s cherry paradajkami alebo hroznom.

Mohlo by vás zaujímať

demikát

Demikát – bryndzová polievka

35 minútPolievka Demikát sa v minulosti varil hlavne v oblastiach s rozvinutým chovom oviec. Existuje viacero receptov na j prípravu Demikátu. Ponúkame vám jeden z nich:… Čítaj ďaľej

Vyprážané bryndzové guľky sa hodia na party, kde ponúkate najmä pochúťky, ktoré sa dajú jesť rukami – tzv. fingerfood.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach