Suroviny na bulgur s kuracím mäsom (rozpočet na 4 porcie):
600 g kuracích pŕs, 1 cibuľa, 3 PL olivového oleja, 125 g bulguru, zeleninový vývar podľa potreby, 100 g mladého špenátu, mleté čierne korenie, 1 avokádo, 250 g cherry paradajok, 40 g vlašských orechov, 50 g miešaného listového špenátu, 1 zväzok reďkoviek, sezam, 250 ml bieleho jogurtu, 1 PL limetkovej šťavy
Postup:
Mäso opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Necháme odstáť. Potom mäsom posypeme sezamom. Na panvici zohrejeme 1 PL oleja a kuracie prsia opečieme z oboch strán asi 12 minút z každej strany. Opečené kuracie prsia vyberieme a pokrájame na plátky. Cibuľu posekáme najemno. V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme posekanú cibuľu a bulgur a všetko spolu krátko opečieme. Zalejeme vývarom podľa návodu na obale bulguru a na miernom ohni varíme domäkka.
Mohlo by vás zaujímať
Uvarený bulgur necháme vychladnúť. Šalát a špenát opláchneme, vytrasieme z listov vodu, paradajky umyjeme, pokrájame. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu pokrájame na plátky. Reďkovky očistíme a pokrájame na kolieska.
Mohlo by vás zaujímať
Zoberieme misku, do stredu misky dáme kopček bulguru, obložíme ho mäsom a zeleninou, posypeme orechami, osolíme a okoreníme. Bulgur s kuracím mäsom podávame s dresingom z jogurtu, limetkovej šťavy a so štipkou soli.