Bylinková tekvica zapečená s tvarůžkami a mletým mäsom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na bylinkovú tekvicu zapečenú s tvarůžkami a mletým mäsom:

1 kg mletého mäsa z morky, polovica tekvice hokkaido, 2 červené cibule, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice paradajkového pyré, 100 g Olomouckých tvarůžkov, hrsť čerstvých byliniek (veľmi vhodný je tymián, saturejka, hladkolistý petržlen, šalvia), soľ a korenie.

Bylinková tekvica

Postup:

Cibuľu nakrájajte na mesiačiky a nechajte upiecť do sklovita na rozohriatom oleji. Potom pridajte mleté mäso, nasekané bylinky a paradajkové pyré, osoľte a nechajte dusiť domäkka.

Z rozkrojenej tekvice vydlabeme semienka. U tekvice hokkaido nemusíme ani lúpať šupku, pri pečení totiž krásne zmäkne. Nakrájajte ju na cca 1 – 2 cm hrubé plátky.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvica so syrom

Tekvica so syrom

35 minútTekvica so syrom – suroviny: 1 ks tekvica hokaido, olej, 150 g strúhaného syra ( eidam, gouda, ementál, niva) , bylinky, soľ, mleté čierne korenie,… Čítaj ďaľej

Zapekaciu misku vymažte olejom a dno vyložte polovicou tekvicových plátkov. Na ne potom dajte vrstvu duseného mäsa a navrch pridajte zbytok tekvice.

Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte 45 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Približne 10 minút pred koncom pečenia posypte nasekanými tvarůžkami a vráťte do rúry na dopečenie.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach