Čerešňová štrúdľa s mandľami

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Čerešňová štrúdľa s mandľami – suroviny:

Cesto: 3 pláty štrúdľového cesta, 30 g roztopeného masla, 2 lyžice mandľových lupienkov, 1 lyžica práškového cukru

Plnka: 30 g strúhanky, 60 g mletých mandlí, 50 g kryštálového (hnedého) cukru, 700 g čerešní, strúhaná kôra z 1 pomaranča

Postup:

Na utierku položíme plát  cesta a jemne ho potrieme, prípadne pokvapkáme roztopeným maslom. Nasleduje druhý plát cesta, ktorý tiež pokvapkáme maslom a na to dáme tretí plát. Takto pripravené cesto potrieme plnkou, stočíme, opatrne zdvihneme v utierke a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať

Pudingová čerešňová torta

60 minútPudingová čerešňová torta – suroviny: 200 g hladkej múky, 80 g masla, 70 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, strúhaná citrónová kôra, 1 vajce Plnka:… Čítaj ďaľej

Povrch potrieme zvyšným maslom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre na 200° asi 20 minút.  Plnka: zmiešame strúhanku, mandle, cukor, postrúhanú pomarančovú kôru, a odkôstkované čerešne.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach