60 minút
Čerešňová štrúdľa s mandľami – suroviny:
Cesto: 3 pláty štrúdľového cesta, 30 g roztopeného masla, 2 lyžice mandľových lupienkov, 1 lyžica práškového cukru
Plnka: 30 g strúhanky, 60 g mletých mandlí, 50 g kryštálového (hnedého) cukru, 700 g čerešní, strúhaná kôra z 1 pomaranča
Postup:
Na utierku položíme plát cesta a jemne ho potrieme, prípadne pokvapkáme roztopeným maslom. Nasleduje druhý plát cesta, ktorý tiež pokvapkáme maslom a na to dáme tretí plát. Takto pripravené cesto potrieme plnkou, stočíme, opatrne zdvihneme v utierke a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Mohlo by vás zaujímať
Povrch potrieme zvyšným maslom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre na 200° asi 20 minút. Plnka: zmiešame strúhanku, mandle, cukor, postrúhanú pomarančovú kôru, a odkôstkované čerešne.