Čerešňová žemľovka

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Čerešňová žemľovka – suroviny:

250 g sendviča, 250 ml mlieka, 4 vajcia, mletá škorica, 1 lyžica rumu, čerešne,  maslo

Postup:

Sendvič nakrájame na kocky, navlhčíme vlažným mliekom, pokvapkáme rumom a posypeme škoricou. Pridáme žĺtky, zľahka premiešame a masu rovnomerne rozotrieme do zapekacej misy. Na sendvičovú vrstvu poukladáme odkôstkované čerešne.  Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor. Sneh navrstvíme na čerešne a vo vyhriatej rúre upečieme do ružova.

Mohlo by vás zaujímať

Capirotada

45 minútCapirotada alebo aj Capirotada de vigilia, je tradičné mexické jedlo podobné chlebovému pudingu, ktorý sa zvyčajne konzumuje počas pôstneho obdobia. Je to jedno z jedál… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach