Čerešňové halušky s tvarohom a práškovým cukrom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na čerešňové halušky:

150 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 vajce, voda podľa potreby, 250 g tvarohu, 50 g masla, 100 g práškového cukru, 500 g čerstvých (zavarených) odkôstkovaných čerešní.

Postup:

Z múky, vajca a vody spracujeme  hustejšie cesto. Pridáme vykôstkované čerešne, a dobre zamiešame. Z dosky hádžeme do vriacej vody halušky, keď vyplávajú, povaríme ich 3 – 5 minút, scedíme, omastíme roztopeným maslom, posypeme tvarohom a práškovým cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Čerešňový koláč so Zlatým klasom

30 minútSuroviny na čerešňový koláč so Zlatým klasom: 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 hrnček cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 750… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach