Čerešňové lievance

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na čerešňové lievance:

1 l mlieka, 500 g hladkej múky, 5 vajec, 20 g kvasníc, 300 g čerešní, vanilkový cukor, soľ, cukor, škrobovú múčku, olej, šľahačku

Čerešňové lievance
https://www.shutterstock.com

Postup:

Vlažné mlieko zmiešame s vajciami, kvasnicami, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Primiešame hladkú múku a spracujeme na redšie cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Vykôstkované rozpolené čerešne povaríme v malom množstve vody, osladíme a zahustíme škrobovou múčkou. Vykysnuté cesto naberačkou dávame na panvicu. Do cesta ihneď povtláčame suché polovice čerešní. Vysmažíme z oboch strán.