Cesnaková polievka je vhodnou variantou napríklad pri chrípke alebo prechladnutí.
Suroviny na cesnakovú polievku:
5 až 6 strúčikov cesnaku (prípadne aj viac), 1/2 menšej cibule, olej, hladkú múku, 1 vajce, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, petržlenovú vňať, starší chlieb alebo pečivo, tvrdý syr
Postup:
V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a krátko popražíme. Prisypeme 1 lyžicu múky, chvíľu popražíme, pridáme korenie, papriku a zalejeme dostatočným množstvom vody (približne 1,5 l). Na miernom ohni privedieme do varu. Posolíme, pridáme zeleninovú koreniacu zmes (podľa chuti) a varíme 5 až 10 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Potom do polievky rozšľaháme vajce, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a necháme prejsť varom. Do tanierov dáme nastrúhame tvrdý syr, zalejeme cesnačkou. Cesnakovú polievku podávame s nakrájaným opraženým chlebom alebo pečivom.