Chlieb so sušenými paradajkami

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na Chlieb so sušenými paradajkami:

3 hrnčeky hladkej múky, 1 1/2 čl soli, 1/2 čl sušených kvasníc, 1 čl tymiánu, kôra z jedného citróna, 1 hrnček  sušených paradajok, 1 pl olivového oleja, 1 1/2 hrnčeka vody

Chlieb so sušenými paradajkami

Postup:

Všetky ingrediencie dáme do hlbšej, najlepšie sklenenej misy a zľahka zamiešame. Cesto netreba vypracovať. Misu zakryjeme potravinovou fóliou a cesto necháme kysnúť 8-12 hodín. Rúru predhrejeme na 220°C. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenu dosku alebo podnos, kde preložením z jednej strany na druhú vyformujeme želaný tvar chleba a necháme ešte odpočívať aspoň 10 minút. 

Do vyhriatej rúry dáme ešte vyhriať aj pekáč s pokrývkou. Do takto vyhriateho pekáča umiestnime bochník chleba, zakryjeme ho pokrývkou a pečieme pri 220°C  asi 30 minút. Po 30 minútach vyberieme pekáč z rúry, odkryjeme pokrievku a opäť ho vrátime späť do rúry a pečieme odkrytý ďalších asi 20 minút. Upečený chlieb so sušenými paradajkami vyberieme z rúry a necháme voľne vychladnúť.
Dobrú chuť !

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach