Chrumkavé čokoládové pralinky

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky:

Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao

Na pralinky: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao, 20 g zmäknutého masla, 100 g lieskovoorieškového krému (napr. Nutella), 50 g maslových sušienok (napr. Club), 2 KL rumovej arómy

Na posypanie: 1 zarovnaná PL práškového cukru

Ešte potrebujeme: papier na pečenie, 25 papierových košíčkov na pralinky (Ø 2,5 cm)

čokoládové pralinky

Postup:

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, polovicu nalejeme na papier na pečenie a rozotrieme na tenkú vrstvu. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí nožom nasekáme na malé kúsky. Na prípravu praliniek nalejeme druhú polovicu polevy do misy, pridáme maslo a vmiešame lieskovoorieškový krém. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, dobre uzavrieme a rozdrvíme váľkom. Do hmoty na pralinky vmiešame rozdrvené sušienky a rumovú arómu. Uložíme na 30 minút do chladničky. Pomocou kávovej lyžičky odoberáme časť hmoty na pralinky, z ktorej ručne vytvarujeme guľôčky. Guľôčky obalíme v kúskoch nalámanej polevy a umiestnime do košíčkov. Pralinky uložíme na 1 hodinu do chladničky. Uchovávame v chlade. Pred podávaním pocukrujeme.

Mohlo by vás zaujímať

červené čiapočky

Červené čiapočky na stromček

45 minútSuroviny na červené čiapočky: Na cesto: 300 g hladkej múky, na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva, 1 zarovnaná KL perníkového korenia, 125 g cukru,… Čítaj ďaľej
  • Doba prípravy: asi 40 minút
  • Doba odležania: asi 30 minút
  • Vystačí na:  asi 25 kusov

Tipy:

Čokoládové pralinky môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe v chlade asi 2 týždne alebo ich môžeme zamraziť. Polevu de Luxe 35 % kakao je možné nahradiť polevou tmavou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach