Cibuľové chlebové tyčinky

Doba prípravy 45 minútEnergia: 110 kcal.Náročnosť

v jednej tyčinke: 110 kcal (451 kJ), 3 g bielkovín, 19 g sacharidov, 3 g tukov, 0 g nasýtených tukov, 0 mg cholesterolu, 1 g vlákniny, 258 mg sodíka

Suroviny na cibuľové chlebové tyčinky ( rozpočet na 12 tyčiniek):

500 g cesta na pizzu (prípadne rozmrazeného), 2 lyžice olivového oleja, 2 stredne veľké cibule, pokrájané na veľmi tenké kolieska, 1/2 lyžičky morskej soli

Postup:

Veľký plech zľahka vymastíme olejom. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta obdĺžnik veľký asi 30 x 15 cm. Rozrežeme ho na 12 dlhých tyčiniek a jemne ich skrútime. Uložíme ich na plech, voľne prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, kým nezdvojnásobia svoju veľkosť. Vo veľkej teflónovej panvici na strednom ohni rozohrejeme olej a vložíme cibuľu. Pražíme ju asi 12 minút, kým nie je veľmi mäkká a zlatistá. Rúru rozohrejeme na 200 °C. Jeden rošt dáme čo najvyššie, druhý čo najnižšie. Tesne pred pečením rozdelíme na tyčinky opraženú cibuľu a posypeme štipkou morskej soli. Pečieme na spodnom rošte 15 minút a prelo¬žíme na vrchný rošt. Pečieme ešte 5 až 8 minút, kým cibuľa nie je chrumkavá a zlatistá. Cibuľové chlebové tyčinky vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach