Citrónový cheesecake s pusinkami

Doba prípravy 160 minútEnergia: 521 kcal.Náročnosť

Voňavý citrónový cheesecake s pusinkami a vanilkou s nadýchanou ozdobou.

Suroviny na citrónový cheesecake s pusinkami (vystačí na asi 12 porcií):

Na citrónový krém:

kôra z 1 chemicky neošetreného citróna, 1 zarovnaná KL sušenej levandule (nemusí byť), 200 g cukru, štipka soli, 150 ml citrónovej šťavy, 2 vajcia, 60 g zmäknutého masla

Na korpus:

200 g maslových sušienok, 150 g rozpusteného masla

Na náplň:

450 g smotanového syra, 300 g kyslej smotany, 100 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru, 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou príchuťou, 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker, 4 vajcia

Na ozdobenie: 120 g cukru, 30 ml vody, 2 bielky

Okrem toho potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou, flambovaciu pištoľ

Citrónový cheesecake s pusinkami
oetker

Postup:

Na prípravu krému vložíme do kastrólika citrónovú kôru, levanduľu, cukor a soľ. Prilejeme citrónovú šťavu, privedieme do varu a krátko povaríme. V mise vyšľaháme vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny a postupne prilievame varenú zmes. Pridáme maslo a vyšľaháme dohladka. Krém precedíme a po vychladnutí odložíme do chladničky asi na 3 hodiny, najlepšie až do ďalšieho dňa.

Na prípravu cesta sušienky rozdrvíme pomocou váľka a v mise ich zmiešame s maslom. Cesto položíme na dno a strany vymastenej formy a pritlačíme. Odložíme asi na 20 minút do chladničky.

Na prípravu náplne v mise zmiešame syr so smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom, pastou, vajcami a krémom z chladničky a dôkladne vymiešame dohladka. Náplň nalejeme do formy na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 50 minút

Citrónový cheesecake necháme dôkladne vychladnúť.

Na ozdobenie v kastróliku povaríme cukor s vodou na sirup. V mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sirup prilievame za stáleho šľahania do snehu. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na cheesecaku vytvarujeme pusinky. Pomocou flambovacej pištole pusinky opálime, aby získali hnedastú farbu. Citrónový cheesecake s pusinkami môžeme podávať.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia2181 kJ / 521 kcal1181 kJ / 282 kcal
Tuky26,86 g14,52 g
Sacharidy43,81 g23,66 g
Bielkoviny10,32 g5,58 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach