Čokoládová piškótová roláda

Doba prípravy 60 minútEnergia: 153 kcal.Náročnosť

Čokoládová piškótová roláda – suroviny (rozpočet na 1 roládu ):

Trochu zmäknutého masla, 4 vajcia, 1 bielok, 130 g cukru, štipka soli, 80 g škrobovej múky, 2 lyžice múky, 2 lyžice kakaa, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 100 g mletých mandlí, ¼ l šľahačky, 1 vanilkový cukor, práškový cukor na posypanie

Čokoládová piškótová roláda
https://www.shutterstock.com

Postup:

Plech vyložíme pergamenom, ktorý vymastíme maslom. Z vajec, bielku, cukru a soli vymiešame hladkú penu. Cukor sa musí úplne roztopiť. V miske zmiešame škrobovú múčku s kakaom a kypriacim práškom, pomaly vmiešame do vaječnej masy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na plech, posypeme mandľami a upečieme. Preklopíme na papier na pečenie a pergamen zospodu stiahneme. Stočíme spolu s papierom na pečenie a zabalenú do vlhkej utierky necháme upečenú piškótu vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Vychladnutú piškótu naplníme, šľahačkou potrieme i povrch, a napokon posypeme práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach