Čokoládová zmrzlinová bomba – suroviny na prípravu:
Na zmrzlinu: 1/4 mlieka, 4 žĺtky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 1 lyžička škorice, 50 g jemnej horkej čokolády, 75 g lieskovcov, 50 g kokosiek, 3/8 l šľahačky
Na ozdobenie: 1/8 l šľahačky, 6 praliniek, 12 kokosiek, 20 g postrúhanej čokolády
Postup:
Mlieko vlejeme do hrnca, pridáme žĺtky, cukor, štipku soli a škoricu. Vo vodnom kúpeli šľaháme metličkou a zohrievame tak dlho, kým krém nezhustne. Čokoládu polámeme na kúsky a rozpustíme v kréme.
Mohlo by vás zaujímať
Krém dáme vychladnúť, občas zamiešame. Jadrá lieskovcov na panvici opražíme do zlatista, dáme vychladnúť, jemne pomelieme. Kokosky rozdrobíme, šľahačku ušľaháme do tuha. Tieto tri prísady opatrne zamiešame do krému. Čokoládový krém vlejeme do formy a zmrazíme. Zmrzlinu pritlačíme na jednu stranu tak, aby sa oddelila od misy, vyklopíme na tanier a ozdobíme.