Postup na čokoládové košíčky s ovocím:
Na cesto: 150 g hladkej múky, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva, 1 zarovnanú PL preosiateho Holandského kakaa, 50 g trstinového cukru, 1 balíček trstinového cukru karamelového, 125 ml mlieka, 70 ml oleja
Na krém: 1 balíček Polevy de Luxe extra tmavej, 250 g polotučného tvarohu, 2 zarovnané PL trstinového cukru, 1 PL nasekanej čerstvej mäty
Na ozdobenie: 125 g drobného lesného ovocia, lístky čerstvej mäty
Okrem toho potrebujeme: 5 formičiek na tartaletky (Ø 10 cm), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a trstinovým cukrom. Pridáme mlieko a olej a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek a pomocou stierky namočenej do studenej vody uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Eklektická rúra: 180°C
- Teplovzdušná rúra: 160°C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas pečenia: asi 20 minút
Mohlo by vás zaujímať
Košíky necháme vychladnúť. Na prípravu krému rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Na každý košíček nalejeme trochu polevy. V mise vyšľaháme tvaroh s trstinovým cukrom a mätou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dohladka. Pridáme zvyšok rozpustenej polevy a krátko vyšľaháme. Krémom doplníme cukrárske vrecko a košíčky ozdobíme.
Dozdobíme ovocím a lístkami mäty a čokoládové košíčky s ovocím odložíme do chladničky.
Skvelý tip na záver:
Povrch môžete poprášiť preosiatym Holandským kakaom.