Čokoládové prekvapenie s malinami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na čokoládové prekvapenie s malinami:

Na dezert: 1 balíček Dessertu Chocolat Dr.Oetker, 400 ml plnotučného mlieka, 45 g cukru

Na ozdobenie: 200 g mrazených malín, 2 zarovnané PL cukru, 1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu, 200 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, Zdobenie tmavé Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: 4 poháre,  elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Postup:

Dezert pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť. Maliny nasypeme do kastrólika, pridáme cukor a škrob a krátko zahrejeme. Malinovú omáčku nanesieme na dezert a necháme vychladnúť. Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a dezert ozdobíme. 4. Odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme čokoládové prekvapenie s malinami zdobením.

Mohlo by vás zaujímať

Vanilkovo-gaštanové poháre

Vanilkovo-gaštanové poháre

40 minútEnergia: 513 kcal.Suroviny na Vanilkovo-gaštanové poháre ( rozpočet vystačí asi na 4 porcie ): 250 ml smotany na šľahanie, 200 g gaštanového pyré, 1 balíček Zlatého … Čítaj ďaľej

Tip:

Miesto mrazených malín môžeme použiť i iné mrazené alebo čerstvé ovocie, napr. jahody, lesné ovocie…

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach