Čokoládovo kávové soufflé

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

Olej na vymastenie misiek, 2 PL kryštálového cukru, ½ šálky kakaa, ½ šálky horúcej vody, 3 PL NESCAFÉ Gold, 2 PL masla, 3 PL múky, ¾ šálky cukru, ¾ šálky nízkotučného mlieka, 4 bielka, práškový cukor na posypanie, soľ

Čokoládovo kávové soufflé

Postup:

Trúbu predhrejeme na 200°C. Misky na zapekanie vymastíme olejom a vysypeme 2 PL cukru. Zmiešame kakao, vodu, NESCAFÉ Gold a zahrejeme až sa prášok úplne rozpustí. Roztavíme maslo, pridáme múku a na miernom ohni miešame asi 1 minútu. Potom pridáme mlieko a ½ šálky cukru. Za stáleho miešania varíme asi 2-3 minúty a stiahneme z tepla. Pridáme kakaovú zmes a premiešame. Bielka vyšľaháme so soľou do pevného snehu. Doňho potom vmiešame zbytok cukru a šľaháme až do úplného rozpustenia cukru. Sneh zľahka premiešame s mierne prechladnutou zmesou. Túto premiešanú zmes nalejeme asi do polovice zapekacích misiek, ktoré sme predtým posypali cukrom. Misky dáme na plech a vložíme do rozohriatej trúby. Pečieme 15 – 20 minút podľa veľkosti, až je vnútro prepečené. Podávame posypané práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach