55 minútEnergia: 31 kcal.
Krehké vianočné snehové pečivo s vanilkovým nádychom a s trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom a čokoládou.
Suroviny na čokoládovo-vanilkové mráčiky(vystačí na asi 60 kusov):
Na cesto:
- 3 bielky
- 80 g cukru
- 1 balíček Trstinového cukru s mletým vanilkovým strukom
- 50 g preosiateho práškového cukru
- 10 g Gustinu bezgluténového
- 100 g nasekaných mandlí
- 75 g čokoládových vločiek alebo nadrobno nasekanej horkej čokolády
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy tmavej
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- plechy na pečenie
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a postupne pridávame cukor zmiešaný s trstinovým cukrom. Potom opatrne vmiešame práškový cukor zmiešaný so škrobom, mandľami a čokoládou. Pomocou 2 kávových lyžičiek tvoríme hrudky vo veľkosti vlašského orecha na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
- Elektrická rúra: 130 °C
- Teplovzdušná rúra: 110 °C
- Plynová rúra: stupeň 1
- Čas prípravy: asi 20 minút
- Čas sušenia: asi 35 minút
- Celkový čas prípravy: asi 55 minút
Rúru vypneme a tortu necháme v zatvorenej rúre vychladnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a vychladnuté pečivo postriekame.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 130 kJ / 31 kcal | 1637 kJ / 391 kcal |
Tuky | 1,69 g | 21,11 g |
Sacharidy | 2,75 g | 34,35 g |
Bielkoviny | 0,45 g | 5,62 g |
Zdroj: Dr.Oetker