Čokoládovo-vanilkové mráčiky

Doba prípravy 55 minútEnergia: 31 kcal.Náročnosť

Krehké vianočné snehové pečivo s vanilkovým nádychom a s trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom a čokoládou.

Suroviny na čokoládovo-vanilkové mráčiky(vystačí na asi 60 kusov):

Čokoládovo-vanilkové mráčiky
Čokoládovo-vanilkové mráčiky

Na cesto:

  • 3 bielky
  • 80 g cukru
  • 1 balíček Trstinového cukru s mletým vanilkovým strukom
  • 50 g preosiateho práškového cukru
  • 10 g Gustinu bezgluténového
  • 100 g nasekaných mandlí
  • 75 g čokoládových vločiek alebo nadrobno nasekanej horkej čokolády

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plechy na pečenie

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a postupne pridávame cukor zmiešaný s trstinovým cukrom. Potom opatrne vmiešame práškový cukor zmiešaný so škrobom, mandľami a čokoládou. Pomocou 2 kávových lyžičiek tvoríme hrudky vo veľkosti vlašského orecha na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

  • Elektrická rúra: 130 °C
  • Teplovzdušná rúra: 110 °C
  • Plynová rúra: stupeň 1
  • Čas prípravy: asi 20 minút
  • Čas sušenia: asi 35 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 55 minút

Rúru vypneme a tortu necháme v zatvorenej rúre vychladnúť.

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a vychladnuté pečivo postriekame.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia130 kJ / 31 kcal1637 kJ / 391 kcal
Tuky1,69 g21,11 g
Sacharidy2,75 g34,35 g
Bielkoviny0,45 g5,62 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach