Čučoriedková nátierka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet na asi 4 poháre po 250 ml):

700 g čučoriedok,  1/2 balenia Korunného želírovacieho cukru 2 : 1, 120 ml vody

Čučoriedková nátierka

Postup:

Umyté čučoriedky pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme želírovací cukor, vodu a veľmi dobre premiešame.  Za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme za stáleho miešania minimálne  5 minút. Odstavíme z platne. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátim hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach