Suroviny na čučoriedkové koláčiky:
1/8 kg masla, 30 dkg kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, kôru z 1/4 citróna, 4 vajcia, 1/4 l kyslej smotany, 1/2 kg hladkej múky, 1 balíček do pečiva, 15 dkg čučoriedok, soľ, hliníkovú fóliu (alobal)
Postup:
Najprv pripravíme formičky. Kus alobalu (cca. 30 x 30 cm) zložíme tak, že zahneme jeden jeho cíp do stredu. Alobalom obalíme šálku alebo formičku na suflé, dobre pritlačíme zo všetkých strán a formičku (šálku) vyberieme. Potom naplníme alobalové formičky cestom. Predhrejeme rúru na 190 °C. Rozdelíme maslo na malé kúsky a vymiešame ho na hladký krém spolu so štipkou soli, vanilkového cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou. Potom vmiešame vajcia a čučoriedky spolu s kyslou smotanou. Zmiešame múku s práškom do pečiva, preosejeme na vymiešaný krém a opatrne zamiešame. Naplníme formičky do polovice cestom, postavíme na plech a pečieme asi 1/2 hodiny. Pred podávaním necháme koláčiky chvíľu odpočívať vo formičkách, potom koláčiky vyberieme a na každý kus položíme malý kus masla.
Mohlo by vás zaujímať