Suroviny na čučoriedkové minitortičky:
Na náplň: 50 g čerstvého syra (napr. Lučina), 1 zarovnaná PL cukru, 1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu, 150 g očistených čučoriedok
Na cesto: 170 ml zakysaného cmaru, 50 ml oleja, 1 vajce, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 160 g hladkej múky, 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva
Na ozdobenie: 200 ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g čerstvého syra (napr. Lučina), 50 g očistených čučoriedok
Ešte potrebujeme: formu na muffiny, 12 papierových košíčkov, elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Postup:
Na prípravu náplne v mise metličkou vyšľaháme syr s cukrom a škrobom dohladka. Vmiešame čučoriedky. Na prípravu cesta v mise metličkou vymiešame cmar s olejom, vajcom, cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Múku zmiešame s pudingom a kypriacim práškom a vmiešame do zmesi. Polovicou cesta naplníme košíčky. Nanesieme náplň a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Muffiny necháme vychladnúť. Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Krátko zašľaháme syr a naplníme do cukrárskeho vrecka. Muffiny vyberieme z košíčkov. Minitortičky vytvoríme tak, že pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme šľahačkou a dozdobíme čučoriedkami.
Mohlo by vás zaujímať
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Recept a Foto: Dr.Oetker