Cumberlandská omáčka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Cumberlandská omáčka – suroviny:

2 dl červeného vína, šťavu z 1 citróna a z 1 pomaranča, 1 polievkovú lyžicu múky, 1 kávovú lyžicu horčice, na špičku noža paštétové korenie, podľa chuti zázvor a štipku škoricového cukru, 150 ml ríbezľového džemu, pokrájanú šupku z 1 citróna a 1 pomaranča, 2 polievkové lyžice masla, 1 – 2 polievkové lyžice likéra Maraschino

Cumberlandská omáčka
stock.adobe.com

Postup:

V rajnici uvaríme na hladko a za stáleho miešania 2 dl červeného vína, šťavu z 1 citróna a z 1 pomaranča, 1 polievkovú lyžicu múky, 1 kávovú lyžicu horčice, na špičku noža paštétové korenie, podľa chuti zázvor a štipku škoricového cukru. Pridáme 150 ml ríbezľového džemu, s ktorým ju znova povaríme, pričom pridáme aj najemno pokrájanú šupku z 1 citróna a 1 pomaranča. Po odstavení z ohňa  primiešame 2 polievkové lyžice masla a prípadne 1 – 2 polievkové lyžice likéra Maraschino. Cumberlandská omáčka je vynikajúca k všetkým druhom mäsa, ale najmä k anglickému roastbeefu.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach