Suroviny na cupcakes s čokoládovým krémom a lentilkami( na cca 12 cupcakes ):
Cesto: 110 g hladkej múky, 80 g trstinového cukru, 110 g Hery Maslová príchuť, 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka, 2 ČL kakaa, 1 ČL prášku do pečiva, štipka soli, 30 g nalámanej tmavej čokolády
Krém: 150 g rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť, 100 g práškového cukru, 40 g nalámanej tmavej čokolády
Dekorácie: lentilky
Postup:
V mixéri vyšľaháte rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť spolu s cukrom, kým nie je zmes kompaktná a nadýchaná. Potom pridáte vajcia, vždy jedno po druhom, a všetko dôkladne vyšľaháte.
Vedľa v miske si zmiešate múku, prášok do pečiva a soľ. Celú zmes preosejete cez sitko a postupne ju zapracujete do vyšľahanej zmesi v mixéri. Ingrediencie pridávate striedavo, mixujete na nižšej rýchlosti a pridávate po menších častiach. Vždy začínate a končíte suchou zmesou. Nakoniec pridáte nalámanú čokoládu a všetko premiešate. Hneď ako je zmes hladká a kompaktná, prestaňte so šľahaním. Vďaka tomu zostane cesto nadýchané. Plech na muffiny si vyložíte papierovými košíčkami. Naplníte ich do 2/3 cestom a pečiete v rúre predhriatej na 180 ° C- 17 – 20 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Krém: Rozpustíte čokoládu vo vodnom kúpeli. V mixéri vyšľaháte rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s práškovým cukrom. Na záver pridáte rozpustenú čokoládu a všetko spojíte. Takto pripraveným krémom zdobíte cupcakes a nakoniec pridáte lentilky.