Cupcakes s lízankami

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na Cupcakes s lízankami:

Cesto: 113 g Hera, 130 g práškového cukru, 3 vajcia, 60 ml mlieka, 195 g hladkej múky, štipka soli, 1,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku, citrónová kôra z jedného citrónu (nemusí byť), 100 g pravej 70% čokolády

Krém: 250 g Hera, 190 g práškového cukru, 50 ml mlieka, 3 čajové lyžičky citrónovej šťavy, 75 g bielej čokolády, 30 ml 33% smotany

Postup:

Predhrejete rúru na 175 ˚C. Rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť šľaháte až zmäkne, ak sa lepí na stany, tak stierate gumovou stierkou. Pridáte cukor a šľaháte do hladkej peny, opäť stierate kraje, až je to pekne rovnomerné. Postupne pridáte vajcia. Odvážite a preosejete múku, kypriaci prášok a soľ a odmeriate mlieko. Do cesta prisypete polovicu múčnej zmesi, mlieko a druhú polovicu sypkých surovín, vrátane citrónovej kôry a nastrúhanej čokolády. Hladké cesto rovnomerne rozdelíte do plechu na muffiny vyloženého papierovými košíčkami. Pečiete 17-20 minút, či je cesto upečené, vyskúšate zapichnutím špajle. Ak sa nelepí, je cesto upečené.

Krém
: Zmäknutú nátierku Hera vyšľaháte s cukrom do hladkého krému. Na jednu stranu misy na šľahanie vložíte Hera a na druhú stranu prisypete práškový cukor, ktorý zalejete vlažným mliekom, cukor s mliekom zamiešate a pridáte citrónovú šťavu. Vyšľaháte do hladkej peny. Kúsky čokolády so smotanou rozmiešate na sporáku do hladkej hmoty a vychladnutú primiešate do krému. Necháte v chladničke chvíľu ochladiť a môžete zdobiť.

Týmto krémom potriete povrch cupcakes. Lízanky pripravíte tak, že si marshmallow rozkrájate na plátky. Napichnete ich na špajle alebo špáradlo a zdobíte podľa vlastnej fantázie. Môžete si rozohriať bielu a tmavú čokoládu, rôzne nimi plátky dozdobíte. Ďalej môžete ich povrch potrieť čokoládou a posypať ich cukrárskymi dekoráciami. Takto pripravené lízanky nakoniec zabodnete do cupcakes. Cupcakes s lízankami a citrónovým krémom sú hotové 🙂

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach