Cupcakes s medom a orechami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na Veľkonočné cupcakes s medom a orechami:

Cesto: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 125 g zmäknutej  Hery Maslová príchuť, 150 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 2 lyžice mletých vlašských orechov, 2 lyžice medu, 100 g brusníc

Náplň: 250 ml plnotučného mlieka, 1 vanilkový puding, 2 lyžice trstinového cukru

Krém: zvyšok pudingu po naplnení cupcakov, 250 g tvarohu, 50 g zmäknutej  Hery, 100 g práškového cukru, 2 lyžice medu, nahrubo nasekané orechy

Postup:

Heru nechajte zmäknúť, a potom ju zmiešajte s cukrom do peny. Vďaka tomu bude pekne svetlá. Po jednom pridávajte žĺtky. Kto chce, tak môže ešte pridať čokoládu. Z bielok ušľahajte pevný sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Múku, striedavo so snehom veľmi opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi. Pridajte med, mleté orechy a brusnice. Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C, asi 35 minút. Pripravte si puding. Zahrejte polovicu mlieka. Pridajte cukor. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte pudingový prášok. Túto zmes nalejte do teplého mlieka a chvíľu na miernou ohni povarte za stáleho miešania alebo šľahania metličkou. Puding i upečené základy na cupcakes nechajte vychladnúť. Do ich stredu urobte dieru. Tú naplňte pudingom. Suroviny na krém spoločne vyšľahajte. Vzhľadom k tomu, že krém obsahuje hrubšie časti  (sekané orechy) použite na zdobenie lyžicu alebo zdobiacu špičku s väčším otvorom. Cupcakes s medom a orechami môžete ešte dozdobiť kytičkami alebo lístky z marcipánu, fondánu či jedlého papieru.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach