Dip z brokolicového hlúba

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Dip z brokolicového hlúba je nátierka, ktorú doma robíme vždy, keď varíme krémovú brokolicovú polievku. Takto ju spracujeme celú, nič z nej nezostane a všetci si pochutíme.:-)

Suroviny na dip z brokolicového hlúba ( rozpočet pre 4 osoby):

hlúb z 500 g brokolice

120 g krémového syra Lučina alebo Philadelphia

½ stonky stonkového zeleru (môžete vynechať)

1 ČL olivového oleja

1 ČL citrónovej šťavy

¼ ČL soli

1 malý strúčik cesnaku

čierne korenie

Na dokončenie: olivový olej, čierne sezamové semienka

Dip z brokolicového hlúba

Postup:

Očistený a na kocky nakrájaný brokolicový hlúb a zeler uvarte domäkka. Sceďte a nechajte vychladnúť. Vodu, v ktorej sa zelenina varila, môžete odložiť a použiť napr.pri príprave polievky namiesto vývaru.

Tyčovým mixérom do hladka rozmixujte vychladenú zeleninu spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom a polovičným množstvom soli.

Pridajte krémový syr a balónovou metlou ho jemne vmiešajte k rozmixovaným surovinám. Podľa potreby dosoľte a ochuťte čiernym korením.

Servírujte pokvapkané olivovým olejom a ozdobené sezamovými semienkami. Dip podávajte s čerstvým pečivom, pizza tyčinkami alebo domácimi bakerolls.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach