Dolnozemský paprikáš

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na dolnozemský paprikáš:

1 celé kurča, 40 ml oleja, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 200 ml kyslej smotany, mletá červená paprika, soľ

Dolnozemský paprikáš
https://www.shutterstock.com

Postup:

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, očistené, umyté a na menšie kúsky pokrájané kurča. Dobre osolíme, podlejeme dostatočným množstvom vody (asi pol litra) a prikryté podusíme domäkka. V miske zmiešame smotanu s múkou. Do zmesi pridáme naberačku horúcej šťavy z kurčaťa a  metličkou rýchlo premiešame. Smotanovú zmes vlejeme ku kurčaťu a necháme ešte raz prejsť varom. Dolnozemský paprikáš podávame s haluškami alebo cestovinou (kolienka).

Počet porcií: 4
Čas prípravy
: 30 minút
Čas varenia
: 30 minút
Príloha
: maslové halušky, cestovina

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach