Domáci chlieb bez miesenia

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Suroviny na domáci chlieb bez miesenia:

3 hrnčeky hladkej chlebovej múky, 1 hrnček ražnej chlebovej múky, 1 lyžička rasce, 2 lyžičky soli, 1 lyžička sušeného droždia, slnečnicové semienka, 1 lyžička octu, 2 hrnčeky studenej vody

Domáci chlieb
Photo by Magda Ehlers from Pexels

Postup:

Všetky sypké suroviny premiešame a pridáme ocot a vodu. Vznikne nám lepkavé cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote 12-18 hodín kysnúť. Potom cesto premiešame varechou, posypeme múkou a necháme ho ešte tak cca 30 minút kysnúť. Medzi tým si pripravíme pekáč v ktorom budeme chleba piecť. Dáme ho do rozpálenej rúry na 230ºC nahriať. Potom znížime teplotu na 220°C, odkryjeme a bez pokrievky pečieme domáci chlieb cca 15 minút do chrumkava.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach