Domáci mandľový likér

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Vystačí na: 3 fľaše a 500 ml

Suroviny:
1 balíček pudingu s mandľovou príchuťou, 700 ml polotučného mlieka, 30 g cukru, 2 plechovky Salka karamel, 250 ml rumu, 1 KL mandľovej arómy – napríklad Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: elektrický ručný šľahač

Domáci mandľový likér

Postup:
Na prípravu likéru uvaríme puding podľa návodu na obale, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding necháme za občasného miešania vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme karamelové salko a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Prilejeme rum a arómu a na najnižšom stupni šľaháme asi 1 minútu. Hotový likér prelejeme do sklených fliaš a uchovávame v chladničke.

Tip:
Likér je výborný do kávy alebo na poliatie zmrzlinových pohárov.