Dulový chlebíček

Doba prípravy 240 minútNáročnosť

Suroviny na dulový chlebíček:

2 kg dúl, 2 l vody, 1 citrón, 500 g cukru, olej na potretie

Postup:

Dule umyjeme, utrieme do sucha a pokrájame na kúsky. Varíme vo vode s citrónovou šťavou a postrúhanou kôrou asi pol hodiny, kým sa ovocie nerozvarí. Potom ho rozmixujeme alebo prepasírujeme, pridáme cukor a za stáleho miešania pomaly varíme ďalších 30 – 60 minút, až kým hmota nesčervenie a nezhustne.

Mohlo by vás zaujímať

Dulový dezert

Dulový dezert

120 minútDulový dezert robievala moja stará mama. Po dlhých rokoch som ho vyskúšala pripraviť. Ponúkam vám tento recept a možno si pripomeniete detstvo:-). Suroviny na dulový… Čítaj ďaľej

Vychladnutú hustú kašu rozotrieme do výšky asi troch centimetrov na naolejovaný plech a dáme sušiť do rúry pri teplote 50° C. Presušenú hmotu vyberieme,  pokrájame na pravidelné kúsky, obalíme ich v jemnom kryštálovom cukre a necháme ešte niekoľko dní  dobre vysušiť. Uložíme do škatule.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach