240 minút
Suroviny na dulový chlebíček:
2 kg dúl, 2 l vody, 1 citrón, 500 g cukru, olej na potretie
Postup:
Dule umyjeme, utrieme do sucha a pokrájame na kúsky. Varíme vo vode s citrónovou šťavou a postrúhanou kôrou asi pol hodiny, kým sa ovocie nerozvarí. Potom ho rozmixujeme alebo prepasírujeme, pridáme cukor a za stáleho miešania pomaly varíme ďalších 30 – 60 minút, až kým hmota nesčervenie a nezhustne.
Mohlo by vás zaujímať
Vychladnutú hustú kašu rozotrieme do výšky asi troch centimetrov na naolejovaný plech a dáme sušiť do rúry pri teplote 50° C. Presušenú hmotu vyberieme, pokrájame na pravidelné kúsky, obalíme ich v jemnom kryštálovom cukre a necháme ešte niekoľko dní dobre vysušiť. Uložíme do škatule.