Dusený muflóni chrbát

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

500 g muflónieho chrbta vcelku, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 50 ml červeného vína, 150 g cibule, PL dijónskej horčice, olej, hladká múka, 150 ml smotany na varenie, petržlenová vňať, 1 čl sardelovej pasty, 4-6 ks kapár, 5 ks bobkového listu

Dusený muflóni chrbát

Postup:

Umyté, odblanené, osušené mäso v celku posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme 20 minút odstáť na chladnom mieste. Odležané mäso opečieme v panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Potom ho vyberieme a odložíme. Výpek prelejeme do hrnca a na ňom restujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme opečené mäso, vložíme bobkový list, podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 60 minút. Do hrnca dáme nasekanú petržlenovú vňať, horčicu, sardelovú pastu, prilejeme víno a spolu varíme asi 30 minút. Potom mäso vyberieme, do šťavy prilejeme smotanu na varenie rozmiešanú s hladkou múkou a šťavu zahustíme. Krátko povaríme, pridáme kapary a premiešame. Udusené mäso pokrájame na plátky a prelejeme omáčkou. Podávame s uvarenou ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach