Dvojfarebné srdce

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na dvojfarebné srdce:

Na cesto: 6 žĺtkov, 120 g kryštálového cukru, 50 g orieškového krému (typu Nutella), 80 g hladkej múky, 100 g mletých lieskových orieškov, nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna, 6 bielkov

Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka, 2 PL práškového cukru
Na ozdobenie: 80 g kryštálového cukru, 100 g mletých lieskových orieškov, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 balíček Smeta-fixu, 1 PL rumu, 2 PL kakaa

Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (objem asi 1L), plech na pečenie, papier na pečenie, valček

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky s cukrom a orieškovým krémom do peny. Múku zmiešame s orieškami a citrónovou kôrou a primiešame do cesta. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme. Korpus po vychladnutí 2-krát pozdĺžne prerežeme.

Mohlo by vás zaujímať

Gaštanová torta

Gaštanová torta bez múky

60 minútJedinečná gaštanová torta bez múky s jemným krémom zo Zlatého klasu bez varenia Suroviny na recept Gaštanová torta bez múky: Na cesto: 150 g horkej… Čítaj ďaľej

Na náplň pripravíme čokoládovú krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Polovicu náplne natrieme na spodný korpus, zľahka priložíme stredný plát, natrieme druhú polovicu náplne a priložíme vrchný plát. Dáme do chladničky stuhnúť. Na ozdobenie dáme cukor do hrnca a pozvoľna za stáleho miešania ho rozpustíme na karamel. Pridáme mleté oriešky a dobre premiešame. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes rozdrvíme valčekom. Smotanu so smeta-fixom a rumom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do tuha. Boky a vrchnú stranu torty potrieme šľahačkou a posypeme orieškovým karamelom. Polovicu srdca zakryjeme papierom na pečenie a druhú posypeme kakaom. Tortu dvojfarebné srdce necháme pred servírovaním na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.

Doba pečenia:
asi 35 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach