Egreštové čatní

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na egreštové čatní :

1 kg egrešov, 500 g cukru, 2 dl octu, 2 strúčiky cesnaku, pol lyžičky zázvoru, cukor, štipku klinčekov, rasce, škorice, korenia, chilli

Postup:

Očistené egreše (bez stopiek a okvetí) rozvaríme. Do rozvarenej hmoty postupne pridáme ocot, soľ, cukor, lisovaný cesnak a mleté korenie. Za stáleho miešania ešte 20 minút povaríme. Horúce čatní potom naplníme do pohárov, uzavrieme, postavíme dnom nohor a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Chutney z marhúľ

15 minútSuroviny na chutney z marhúľ: 400 g broskýň (čistá hmotnosť), 300 g marhúľ (čistá hmotnosť), 1 balenie Želírovacieho cukru 2:1, 175 ml bieleho vínneho octu… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach