Fazuľovo cestovinová polievka – suroviny:
30 g nakrájanej slaniny (na vegetariánsku verziu 2 lyžice olivového oleja), 1 stredná cibuľa nadrobno nakrájaná, 2 nakrájané mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, rozpučeného, ½ lyžičky sušeného rozmarínu, Hrubozrnná soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 850 g uvarenej fazule, 4 hrnčeky kuracieho vývaru (na vegetariánsku verziu zeleninového vývaru), ¾ hrnčeka krátkych rúrkovitých cestovín, ¼ hrnčeka nakrájanej petržlenovej vňaťky
Postup:
Vo veľkom hrnci opečte slaninu do hneda, kým nie je chrumkavá. Pridajte cibuľu a mrkvu, varte do mäkka, asi 5 minút. Pridajte cesnak a rozmarín, ochuťte soľou a korením. Vmiešajte paradajkový pretlak, fazuľu, vývar a 4 hrnčeky vody. Priveďte do varu, znížte teplotu, čiastočne prikryté varte, kým polievka nezhustne, asi 10 minút. Niektoré fazuľky rozmačkajte, aby ste polievku zahustili. Pridajte cestoviny a varte, kým nie sú al dente, asi 10 minút. Uvarenú polievku posypte petržlenovou vňaťkou a môžete pridať hoblinky parmezánu. Fazuľovo cestovinová polievka je hotová a môžeme ju servírovať.