Gratinovaný losos

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na gratinovaný losos:

4 filety lososa cca 150 g, 200 g kukuričných lupienkov, 4 plátky toastového chleba, 4 lyžice tatárskej omáčky, 1 lyžica plnotučnej horčice, parmezán, listový petržlen, soľ, korenie

Gratinovaný losos

Postup:

Lososa ochutíme soľou a korením. Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň lososa. Všetky suroviny spolu zmixujeme v mixéri do hladkej hmoty. Túto zmes nanesieme na jednotlivé porcie ryby a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 ° C cca 12 minút. Gratinovaný losos môžeme podávať so zeleninovým šalátom.

Tip:

Lososa môžete nahradiť akýmkoľvek filé z bielych rýb (treska, pstruh, atď). V prípade, že doma nemáte kukuričné lupienky, pridajte do zmesi, ktorá sa nanáša na rybu kúsky pečiva navyše.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach