Harira (tradičná marocká polievka)

Náročnosť

Suroviny:

4 veľké sladké zemiaky, 4 veľké zemiaky, 3 veľké mrkvy, 1/2 kg sušeného cíceru, 1/2 menšej žltej tekvice, cesnak, koriandrová vňať, mleté chilli, soľ, mleté čierne korenie, kuracie stehná, olivový olej

Harira

Postup: 

Namočte cez noc sušený cícer, ak nemáte čas, použite hotový v konzerve. Do hrnca dajte 3 litre vody, cícer, nakrájané sladké zemiaky, zemiaky, mrkvu a tekvicu. Pridajte roztlačený cesnak podľa chuti, soľ a mleté čierne korenie. Varte až kým nezískate silný zeleninový vývar. Vyberte všetku zeleninu a rozmixujte ju na hladkú pastu. Pokiaľ varíte zeleninový vývar, ugrilujte si kuracie stehná. Najprv ich nechajte pol hodinu marinovať v olivovom oleji, soli a korení, potom ich ugrilujte a nakrájajte na podlhovasté pásiky. Teraz do vývaru pridajte rozmixovanú zeleninu, kuracie stehná a najemno nakrájanú koriandrovú vňať, zamiešajte a nechajte na malom ohni povariť 5-10 minút. Ak chcete, aby vaša harrera bola jemnejšia môžete pri servírovaní pridať navrch kyslú smotanu.