Hermelín so slaninou a čiernym pivom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Hermelín so slaninou a čiernym pivom je vhodné jedlo k pivu.

Energetická hodnota 1 porcie 2411 kJ/576 kcal

Suroviny na hermelín so slaninou a čiernym pivom ( rozpočet na 4 porcie ):

3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 4 hermelíny, 2 ks veľkej bielej cibule, 150 g prerastenej slaniny, mleté nové korenie, 100 ml čierneho piva, 100 ml slnečnicového oleja, 1 ČL vločiek zo sušených čili papričiek, 1 ČL sušeného medvedieho cesnaku

Hermelín so slaninou a čiernym pivom
Hermelín so slaninou a čiernym pivom

Postup:

Cesnak rozotrieme so soľou a mletým čiernym korením. Každý syr vodorovne rozkrojíme, rezné plochy potrieme cesnakovou pastou a znova syry zložíme k sebe. Cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kolieska, slaninu na kocky.

Do zatváracieho pohára navrstvíme najskôr kolieska cibule, potom hermelíny a kocky slaniny, ktoré posypeme štipkou nového korenia, mletým korením a soľou. Pohár naplníme 2 cm pod okraj.

Do inej nádoby nalejeme pivo a olej, pridáme vločky čili, medvedí cesnak a dobre premiešame. Marinádou zalejeme hermelíny tak, aby boli celkom ponorené. Pohár uzavrieme, syry necháme 3-4 dni stáť pri izbovej teplote a potom ich uložíme do chladničky. Podávame s bielym pečivom alebo chlebom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach