Hovädzí hrniec s pivom

Doba prípravy 15 minútEnergia: 640 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 640 kcal, 2680 kJ

Suroviny na hovädzí hrniec s pivom (rozpočet pre 6 osôb):

1 kg hovädzieho mäsa z pliecka, ½ kg cibule, 2 polievkové lyžice rajčiakového pretlaku, 1 polievková lyžica červenej papriky, ½ l piva, ½ l vývaru, 1 malá feferónka, 2 papriky, soľ, čierne korenie, bobkový list, rasca, olej

Hovädzí hrniec s pivom
Hovädzí hrniec s pivom

Postup:

Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom oleji do zlatista. Vmiešame rajčiakový pretlak, zmiernime teplotu a pridáme mletú červenú papriku. Krátko pražíme, zalejeme pivom a na miernom plameni varíme asi ¼ hodiny. Mäso pokrájame na kocky, osolíme a okoreníme. V panvici rozpálime malé množstvo oleja a mäso opečieme. Mäso, bobkový list a feferónku dusíme domäkka na malom plameni 2 ½ – 3 hodiny. Medzitým očistíme papriku, umyjeme a nakrájame na rovnaké kusy. Po približne dvoch hodinách pridáme papriku do hrnca a dusíme. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo knedľa.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach