Hroznové vrkôčiky

Doba prípravy 90 minútEnergia: 304 kcal.Náročnosť

Efektné Hroznové vrkôčiky

Suroviny na hroznové vrkôčiky:

Cesto: 450 g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, 1 zarovnaná KL soli, 75 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 175 ml vlažného mlieka, 100 g rozpusteného masla, 1 vajce, 1 bielok

Náplň: 1 balíček zlatého klasu, 300 ml mlieka, 50 g cukru

Na potretie: 1 žĺtok, 1 PL mlieka

Ozdobenie: 400 g hrozna bez jadierok, 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker, 250 ml vody, 2 zarovnané PL cukru

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Hroznové vrkôčiky

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo, vajce a bielok a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale s 300 ml mlieka a 50 g cukru a necháme vychladnúť. Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme valček a nakrájame ho na 12 rovnakých dielov.

Mohlo by vás zaujímať

Gaštanová torta

Gaštanová torta bez múky

60 minútJedinečná gaštanová torta bez múky s jemným krémom zo Zlatého klasu bez varenia Suroviny na recept Gaštanová torta bez múky: Na cesto: 150 g horkej… Čítaj ďaľej

Každý diel rozdelíme na 3 menšie diely a vytvoríme valčeky dlhé asi 15 cm. Z troch valčekov upletieme vrkoč, jeho konce spojíme a nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Venčeky potrieme pomocou štetca alebo pierka žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Do každého venčeka nanesieme náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Venčeky necháme vychladnúť. Na ozdobenie nanesieme hrozno do stredu venčekov. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a venčeky ním pomocou štetca alebo pierka potrieme.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 15 minú
  • Doba prípravy: asi 45 minút
  • Vystačí na: 12 kusov

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1273 kJ / 304 kcal762 kJ / 182 kcal
Tuky8,89 g5,32 g
Sacharidy50,45 g30,21 g
Bielkoviny7,05 g4,22 g

Zdroj: Dr.Oetker

Tip: Venčeky môžeme podávať so šľahačkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach