Hroznový sirup

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Hrozno – zmierňuje únavu a depresiu. Draslík, ktorý obsahuje, pomáha z tela odstraňovať odpadové látky. Je úplne jedno, o akú odrodu ide, všetky sorty totiž patria k najzdravším druhom ovocia.

Suroviny na Hroznový sirup:

2 – 2,5 kg hrozna, 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia, 1 chemicky neošetrený citrón, 2 l vody, konzervačný prípravok

Korunný cukor na prípravu sirupu

Postup:

Umyté hroznové bobule popučíme, zalejeme vodou, pridáme šťavu z citróna a tiež citrónové šupky ( iba z chemicky neošetreného citróna ) a necháme odstáť do druhého dňa. Na druhý deň macerát prelisujeme. Do získanej hroznovej šťavy pridáme cukor. V takomto stave môžeme sirup okamžite konzumovať.
Ak ho chceme uchovávať, sirup privedieme do bodu varu a odstavíme. Do horúceho sirupu vmiešame konzervačný prípravok. Za horúca plníme do fliaš.

Ovocný sirup
Korunný cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia je výborným pomocníkom pri príprave rozličných ovocných sirupov. Zabezpečí, že sirup bude mať bohatú a plnú chuť bez použitia konzervačných látok, farbív alebo aróm. Vďaka šetrnému spôsobu varenia si výsledný produkt zachováva prirodzenú farbu ovocia a bohatstvo vitamínov. Pri vymýšľaní vlastných receptov možno bez obáv popustiť uzdu fantázii, keďže jednotlivé druhy ovocia a dokonca aj zeleniny možno kombinovať a vylepšovať pridaním korenín, prírodných esencií a byliniek. Praktické balenie poskytuje presné množstvo potrebných prísad, a navyše aj užitočný potravinársky enzým – pektinázu, ktorá bráni príliš silnému želírovaniu zmesi. Samotná príprava sirupu je jednoduchá. Ovocie, alebo iné plody, napríklad šípky, či plody bazy čiernej, sa pár minút varia s vodou a po vychladnutí sa zmieša s cukrom na prípravu sirupu. Odstátu zmes je potom potrebné už len vylisovať cez sitko a pred naplnením do fliaš ešte raz krátko povariť.

www.korunnycukor.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach